اطلاعات نوشت: این مطلب را دکتر محمدرضا عارف معاون اول رئیسجمهوری صبح دیروز در جریان بازدید سرزده از سازمان گمرک جمهوری اسلامی ایران و همچنین وزارت تعاون، کار و ورفاه اجتماعی اعلام کرد.
وی با اشاره به وظایف مهم وزارت اقتصاد در تامین منابع مورد نیاز کشور گفت: دستگاههای وابسته به این وزارتخانه همانند گمرک در طول جنگ ۱۲روزه و به صورت شبانهروزی با هماهنگی عمل کردند و احساس شد که یک مدیریت منسجم و واحد در کشور جنگ را اداره میکند و تجارب ارزشمندی از این ۱۲روز گرفتیم.
معاون اول رئیسجمهوری تصریح کرد: مردم برخی اختلافات و مشکلات با دولت و نظام را کنار گذاشتند و دشمنان در ۱۲روز اول شکست واقعی را از جبهه مردم و اجتماع خوردند و به دنبال پیروزی در جبهه مردمی،
سربازان و سرداران در سایر جبهه ها سنگ تمام گذاشتند. وی با بیان اینکه در جبهههای مختلف برخی از رزمندهها دیده میشوند اما پشت جبهه به چشم نمیآیند، گفت: در جبهه دولت و اجرایی، مردم، مدیران و دولت را میبینند اما در عقبه دولت عدهای شبانهروزی و در شرایطی که در تیررس حملات نظامی بودند، مشغول به فعالیت هستند که دیده نمیشوند تا جایی که در بخشهایی از کشور تلاشگران نمیتوانستند بیشتر از دو ساعت استراحت کنند که اینان سرداران اصلی بودند که با انسجام امور دولت را دنبال میکردند.
دکتر عارف با تاکید بر اینکه راهبرد اصلی دولت آمادگی کامل و پایدار است، بیان کرد: باید سازوکاری تدوین کرد که کالا در حداقل زمان در ایستگاههای مختلف متوقف شود و باید تصمیمات بهینه یا بهترین در کشور اتخاذ شود.
وزیر اقتصاد هم در این نشست با اشاره به اینکه صندوق بیمه جبران خسارت ناشی از جنگ تحمیلی ۱۲روزه رژیم صهیونیستی علیه جمهوری اسلامی ایران تشکیل می شود، گفت: با همکاری ستاد بازسازی جنگ و هماهنگی با سازمان برنامه و بودجه رویکردهای جبرانی کارخانجات و اماکن عمومی آغاز خواهد شد. سیدعلی مدنی زاده با اشاره به اینکه با شروع جنگ تحمیلی رژیم صهیونیستی علیه کشورمان اقدامات حمایتی و پدافندی در دستور کار وزارت اقتصاد قرار گرفت،گفت: بسته حمایتی از صنایع بزرگ در کمیته زیربنایی دولت تصویب شده و بعد از تصویب در هیات دولت ابلاغ خواهد شد. همچنین یک بسته حمایتی از اصناف در دست تدوین است.
معاون اول رئیسجمهوری همچنین در بازدید از وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی با تبریک پیروزی ارزشمند رزمندگان اسلام در تمامی جبههها در مقابل رژیم صهیونیستی و آمریکا گفت: در جبهه نظامی براساس تجربه هشت سال دفاع مقدس آمادگی خوبی داشتیم اما در برخی جبههها همانند بخش اجتماعی با همدلی و همیاری مردم پیروزی خارقالعاده و وحدت و انسجامی در کمتر از یک روز در کشور ایجاد شد و یک صدایی و یکدستی در فضای کشور بوجود آمد.
وی با بیان اینکه در زمان تجاوز رژیم صهیونیستی اختلافنظرها حول محور ایران و نظام حل شد، تصریح کرد: مراسم تشییع پیکر شهدای تجاوز رژیم صهیونیستی با موارد مشابه در روزهای پیروزی انقلاب اسلامی تفاوتی نداشت و ما دو هفتم تیر در تاریخ انقلاب ثبت کردیم و اگر هفتم تیر اول را در فضای شور و نشاط سالهای اول انقلاب اسلامی با مراسم هفتم تیر پریروز که چهار دهه از آن میگذرد، مقایسه کنیم، نشان میدهد که مردم علیرغم برخی تحلیلها با نظام و ایران فاصلهای ندارند.
عارف بیان کرد: مردم در مواردی با مسئولان اختلاف دارند و عملکرد آنان را قبول ندارند و این به این دلیل است که برخی مسئولان معتقدند محور کل جهان هستی هستند و مخالفت با یک مسئول به معنای مخالفت با نظام است که باید نخبگان و مسئولان به این موضوع توجه کنند.
وی با اشاره به اینکه دولت از روز اول روی کار آمدن با ترور شهید هنیه آغاز به کار کرد، گفت: در ۱۱ماه گذشته به نوعی در جنگ بودیم و با همکاری تعدادی وزرای مرتبط برنامه اقتصادی دوره جنگ را نوشتیم و سناریوهای مختلف بررسی و برنامهریزی شد.
وی با تاکید بر ضرورت اقدامات ضربتی بازسازی و نوسازی مناطق آسیب دیده با سازوکاری منسجم تصریح کرد: باید اسکان موقت آسیبدیدگان با کمک این وزارت تعاون ،کار و رفاه اجتماعی حل شود و مطمئنیم با توجه به تجربه خوب هشت ساله دفاع مقدس طرح ضربتی بازسازی با موفقیت انجام خواهد شد.
دکتر عارف تصریح کرد: دشمن هیچ احترامی به قرار و قول ندارد و نمیتوان یک مورد پیدا کرد که به تعهدات خود وفادار باشند و منافع خود را دیکته میکنند که نمونههای آن را در لبنان، سوریه و غزه شاهد هستیم و از نظر شناخت اخلاقی هم به هیچ عنوان نمیتوان بر روی رژیم صهیونیستی حساب کرد.
وی با بیان اینکه باید پس از توقف آتشبس، آمادگی پایدار داشته باشیم تا در این مسیر پایداری خللی ایجاد نشود،تصریح کرد: در ۱۲روز جنگ هیچ مسئله جدی در کشور پیدا نشد که باید این تجربه مقدمهای برای راهبرد اداره کشور باشد و مردم به عنوان سرمایه اصلی نظام را حفظ کنیم که در این راستا نمیتوان برای نگهداشت مردم با شعار عمل کرد و باید خدمتگزار آنان باشیم و برخوردها قیممآبانه نباشد، از انتقادها عصبانی نشویم و توزیع امکانات و قدرت و مسئولیت با مدیریت واحد به عهده مردم گذاشته شود.