اطلاعات نوشت: دکتر محمدرضا عارف معاون اول رئیسجمهوری در دیدار با مدیران شرکت سرمایهگذاری گروه توسعه ملی، از این مجموعه بزرگ اقتصادی به عنوان بخشی مؤثر و پیشتاز در پیشبرد طرحهای صنعتی و اقتصادی کشور یاد کرد و با اشاره به اینکه بهرهگیری از پیشرانهای اقتصادی و سرمایهگذار جزء راهبردهای دولت چهاردهم در مسیر تحقق برنامه هفتم است، گفت: در جنگ ۱۲روزه که به کشور تحمیل شد، از تجارب گذشته بویژه هشت سال دفاع مقدس به خوبی استفاده کردیم و شرایط آغاز به کار دولت نشان داد که باید همواره در تمامی جبههها آمادگی کامل را داشته باشیم.
وی با بیان اینکه باید از نیروهای مسلح قدردانی کرد که به دستاوردهای بزرگ نظامی رسیدیم و توانستیم در جنگ ۱۲روزه با وجود هزینه نیروی انسانی و شهادت سرداران و دانشمندانی که این مزیت دفاعی کشور را پایهگذاری کردند، بر رژیم صهیونیستی پیروز شویم،افزود: استکبار جهانی در طول ۴۰سال گذشته براندازی نظام جمهوری اسلامی ایران را با اقدامات نرم و سخت در دستور کار قرار داده است. رویکرد دشمنان در دورههای گذشته فاصله انداختن بین مردم و حکومت بود که مردم با وجود چالشها و مشکلات پیش از آغاز جنگ، ظرف ۲۴ساعت اولیه جنگ ۱۲روزه به میدان آمدند.
دکتر عارف خاطرنشان کرد: هیچ سرمایهگذاری نمیتوانست چنین انسجامی را در کشور به وجود آورد اما مردم به میدان آمدند و با افتخار به پیروزی رسیدیم که باید صاحبنظران علوم اجتماعی، جامعه شناسان و پژوهشگران بررسی کنند، در جنگ ۱۲روزه چه اتفاقی افتاد که دشمن به دنبال بهرهبرداری از جبهه مردم ایران بود اما این جبهه رودرروی آنان قرار گرفت.
وی با اشاره به اینکه بعد از حوادثی که در زمان روی کار آمدن دولت وفاق ملی پیش آمد به این نتیجه رسیدیم که در شرایط جنگی هستیم، تصریح کرد: جمعبندی دولت بر این بود که این شرایط را به جامعه منتقل نکنیم و موفق شدیم در ۱۱ماه گذشته جامعه در آرامش باشد اما برنامه اقتصاد جنگ را نوشتیم.
معاون اول رئیسجمهوری تصریح کرد: برنامه اقتصاد دوران جنگ در اوایل تشکیل دولت با فرض کاهش درآمدهای نفتی تدوین شد و مبنای اقدامات قرار گرفته بود اما سرداران جبهه اقتصادی در جنگ ۱۲روزه خوش درخشیدند.
وی افزود: من به عنوان خدمتگزار کوچک و ناظر برنامههای دولت اعلام میکنم که در طول جنگ ۱۲روزه هیچ ایرادی نمیتوان به جبهه اقتصادی گرفت و مدعی هستیم که به هیچ وجه با کمبود کالا روبرو نشدیم و برخی کمبودها در برخی از مناطق هم بلافاصله جبران شد.
دکتر عارف به پیشی گرفتن ۸۰میلیون لیتری میزان مصرف بنزین بر تولید در روز اول جنگ ۱۲روزه اشاره کرد و افزود: این وضعیت به خوبی مدیریت شد چرا که در جبهه اقتصادی همه به میدان آمدند تا جایی که بسیاری از شرکتها و بنگاههای اقتصادی از قیمت تمام شده خود کاستند که باید قدردانی ویژهای از سرداران جبهه اقتصادی، بخش تولید و شبکه بانکی به عنوان پشتوانه تولیدکنندگان به عمل آید.
وی با تقدیر از عملکرد ستاد تنظیم بازار و نهادهای نظارتی در جنگ ۱۲روزه ادامه داد: در این جنگ فرصتی فراهم شد تا بتوانیم راهبرد تفویض اختیار به استانداران و وزرا را در قالب چندین کارگروه پیگیری کنیم که عملکرد موفقی داشتند و همچنین راهبرد دستگاههای نظارتی در این مدت ارشادی بود.
معاون اول رئیسجمهوری با بیان اینکه در شرایط توقف آتش نمیتوان به طرف مقابل اعتماد کرد و با توجه به شناخت و تجربهای که از رژیم نامشروع صهیونیستی و آمریکا داریم، قابل اعتماد نیستند، خاطرنشان کرد: دشمن در اواسط مذاکرات غیرمستقیم به ما حمله کرد و هیچ تضمینی به وعدههای آنان وجود ندارد و باید موفقیت کشور در جنگ ۱۲روزه مبنای تصمیمات و اقدامات آینده کشور باشد و در نظر داشت که ذات ایرانی این است که دنبال جنگ نیستیم اما به خوبی از وطن دفاع میکنیم. پس باید در همه بخشها آمادگی داشته باشیم تا در صورت شیطنت مجدد دشمنان در همه جبههها در صحنه باشیم.
وی با تاکید بر اینکه توجه بخش تولید مهمترین راهبرد دولت چهاردهم است و با بیان اینکه باید به هدف رشد اقتصادی ۸درصدی برسیم اما منابع موجود پاسخگو نیست، تصریح کرد: باید سرمایهگذاری داخلی و خارجی را جذب کنیم که سازوکار آن با شرکتهای سرمایهگذاری است و به مردم اطمینان بدهیم و با وجود شرکتهای سرمایهگذاری بخش قابل توجهی از این سرمایه قابل حصول است که ارتباط با کشورهای همسایه هم میتواند به بهرهگیری متقابل از ظرفیتها کمک کند.
دکتر عارف همچنین به اهمیت پدافند غیرعامل و امنیت سایبری اشاره کرد و گفت: در چند سال گذشته وضعیت کشور از نظر امنیت سایبری نسبت به کشورهای منطقه بسیار خوب بود و فاصله زیادی با این کشورها داشتیم اما در ادامه به این مسأ له مهم بیتوجهی کردیم و از همه شرکتهای بزرگ سرمایهگذاری و صنعتی میخواهم با توجه به مزیت علمی و نیروی انسانی تحصیل کرده در این حوزه اقدامات لازم را انجام دهند و مزیت علمی کشور در امنیت سایبر به مزیت کاربردی تبدیل شود.