جمعه ۱۳ تیر ۱۴۰۴ - ۱۸:۲۴
نظرات: ۲
۰
-
عملکرد اقتصادی دولت در روزهای جنگی چطور بود؟

مرتضی افقه، تحلیلگر اقتصادی گفت: دولت در روزهای جنگی با تامین نیازهای اولیه مردم توانست رضایتمندی عمومی را جلب کند مخصوصا در تامین بنزین که دولت در این کار سخت خوب عمل کرد.

مرتضی افقه، تحلیلگر اقتصادی، در گفتگو با «اطلاعات آنلاین» درباره تبعات جنگ ۱۲ روزه بر فضای اقتصادی کشور اظهار داشت: قطعا جنگ برای همه کشورها تبعات اقتصادی دارد. یعنی در وهله اول میل به فرار سرمایه را می توان به واکنش مردم به فضای جنگی دانست. با این توضیح که خروج سرمایه از کشور می تواند به مثابه سمی مهلک مناسبات اقتصادی را مختل کرده و مانع های عدیده ای را پیش روی برنامه های تعیین شده بگذارد. اساسا باید گفت «تزریق سرمایه خارجی به خزانه کشور» الزام اصلی توسعه اقتصادی به شمار می رود بنابراین می توانیم درباره شرایط این روزهای اقتصادی از واژه «بحران در بحران» استفاده کنیم.

عملکرد اقتصادی دولت در روزهای جنگی چطور بود؟

این چهره درباره مدیریت اقتصادی دولت در روزهای جنگی خاطرنشان کرد: اینکه تلاش برای تامین مایحتاج مصرفی مردم در هر شرایطی باید در دستور کار قرار بگیرد، اجتناب ناپذیر است که اتفاقا دولت چهاردهم در روزهایی که جامعه تحت تاثیر جنگ شرایط نابهنجاری داشت، با تامین نیازهای اولیه مردم توانست رضایتمندی عمومی را جلب کند. مخصوصا در تامین بنزین که دولت در این کار سخت توانست، خوب عمل کند و مردم به راحتی سفرهای خود را انجام دادند.

دانشیار دانشگاه شهید چمران اهواز در ادامه گفت: مهمترین اثری که شرایط جنگی بر کشورها می گذارد، محدودیت در همکاری اقتصادی_تجاری با کشورهای دیگر است. ایران که در سال های اخیر تحت شدیدترین تحریم ها از حضور در بازارهای اقتصاد جهانی محروم بود، به واسطه جنگی که بر او تحمیل شد از این به بعد باید به استقبال تحدیدهای بیشتری هم برود که چنین حالتی، مانع ساز است و خسارت هایی به همراه خواهد داشت. بنابراین دولت و البته حاکمیت باید به لحاظ دیپلماسی وارد عمل شوند تا به هر طریق ممکن بسترهای ادامه جنگ را مسدود کنند تا از تبعات آن جلوگیری شود.

او افزود: در این شرایطی که غرب با فرمان داری اسرائیل و آمریکا، ایران ستیزی را در دستور کار قراد داده، کشورهایی مثل چین و روسیه با وجود اینکه به لحاظ نظامی حتی پیشتبانی حداقلی هم از ایران نداشتند، در بحث همکاری های اقتصادی- تجاری می توانند کمک حال اقتصاد ما باشند. همانطور که چینی ها همچنان مشتری اصلی نفت ایران هستند. با این حال اگر بنا بر ادامه رویارویی نظامی با اسرائیل باشد، نمی توانیم به ترمیم فضای فعلی امیدی داشته باشیم چرا که همکاری با همسایه ها و چین به قدری ظرفیت ایجاد نمی کند که اقتصاد در ایران بهبود پیدا کند.

افقه با اشاره به تاثیرپذیری بازار ارز از فضای جنگی افزود: اینکه بازار دلار و طلا به لحاظ روانی در شرایط جنگی با شلختگی و به هم ریختگی مواجه شود، خیلی طبیعی و قابل انتظار است. این شرایط در حالی است که متاسفانه در ایران همه موارد اقتصادی و حتی بورس اثرپذیری زیادی از نرخ ارز دارد که برای جلوگیری از بحران تبعات جنگ، باید راه‌حل دیپلماسی را جدی بگیریم.

شما چه نظری دارید؟

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 / 400
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 1
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • م IR ۰۱:۵۵ - ۱۴۰۴/۰۴/۱۴
    صف های طویل نان و بنزین برای کشور همسایه بود

پربازدیدترین

پربحث‌ترین

آخرین مطالب

بازرگانی

OSZAR »